Työnantaja: Ovatko Smartum-edut työnantajalle verovähennyskelpoinen kulu?

Liikunta- ja kulttuurietu

Työnantaja voi tukea henkilökuntansa liikunta- ja kulttuuriharrastamista ja vähentää tukemisesta aiheutuvat kustannukset täysimääräisesti omassa tuloverotuksessaan. Työntekijälle muodostuva etu on verovapaa, mikäli tarjottua etua voidaan pitää tavanomaisena ja kohtuullisena. Työntekijän omaehtoista liikunta- ja kulttuuritoimintaa saa tukea 400,00 € / työntekijä / kalenterivuosi.

Lounas

Lounasta voi tarjota työntekijöille joko luontoisetuna tai lounasvähennyksenä.

Luontoisetu

Työnantaja: Palkan lisänä tarjottava etu. Työnantaja maksaa edusta nimellisarvon, mutta voi vähentää sen verotuksessa. Käsitellään ennakonpidätyksen yhteydessä ja palkkakirjanpidossa palkkana 75 % mukaan.

Työntekijä: 75 % edusta on verotettavaa ansiotuloa työntekijän henkilökohtaisen veroprosentin mukaan. Työnantaja maksaa edun, työntekijä ainoastaan verot. Palkanlisänä maksettu luontoisetu kartuttaa myös eläkettä.

Lounasvähennys

Työnantaja: Lounasedun verotusarvo 75 % pidätetään työntekijän palkasta. Työnantaja maksaa nimellisarvon ja verotusarvon erotuksen, mutta voi vähentää sen verotuksessa.

Työntekijä: Työntekijä maksaa lounasedusta verotusarvon 75 %, esimerkiksi 10,00 € lounassetelistä 7,50 €. Työnantaja voi pidättää summan palkasta.

Työmatka

Työmatkaetu voidaan antaa palkan päälle tai osana nykyistä rahapalkkaa.

1 - 300 € Ei palkan sivukuluja ja kulut vähennyskelpoisia tuloverotuksessaVerovapaa etu

301 - 750 € Palkan sivukuluja, mutta kulut vähennyskelpoisia tuloverotuksessaVerotettava etu (oman veroprosentin mukaan)

751 - 3400 € Ei palkan sivukuluja ja kulut vähennyskelpoisia tuloverotuksessaVerovapaa etu

Hieronta

Verovapaus edellyttää, että hierontaetua käytetään vain niissä hierontapaikoissa, jotka kuuluvat Smartumin hierontaverkostoon.

Työnantaja lataa hierontasaldoa työntekijän Smartum-tilille. Sen jälkeen työntekijä valitsee itselleen sopivimman paikan ja ajan ja maksaa käynnin Hierontasaldolla. Mahdollisen yli menevän osuuden hieronnan hinnasta työntekijä maksaa omalla rahalla.


Löysitkö etsimäsi vastauksen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)