Työnantaja: Ovatko Smartum-edut työnantajalle verovähennyskelpoinen kulu?

Liikunta- ja kulttuurietu

Työnantaja voi tukea henkilökuntansa liikunta- ja kulttuuriharrastamista ja vähentää tukemisesta aiheutuvat kustannukset täysimääräisesti omassa tuloverotuksessaan. Työntekijälle muodostuva etu on verovapaa, mikäli tarjottua etua voidaan pitää tavanomaisena ja kohtuullisena. Työntekijän omaehtoista liikunta- ja kulttuuritoimintaa saa tukea 400,00 € / työntekijä / kalenterivuosi.

Lounas

Lounasta voi tarjota työntekijöille joko luontoisetuna tai lounasvähennyksenä.

Luontoisetu

Työnantaja: Palkan lisänä tarjottava etu. Työnantaja maksaa edusta nimellisarvon, mutta voi vähentää sen verotuksessa. Käsitellään ennakonpidätyksen yhteydessä ja palkkakirjanpidossa palkkana 75 % mukaan.

Työntekijä: 75 % edusta on verotettavaa ansiotuloa työntekijän henkilökohtaisen veroprosentin mukaan. Työnantaja maksaa edun, työntekijä ainoastaan verot. Palkanlisänä maksettu luontoisetu kartuttaa myös eläkettä.

Lounasvähennys

Työnantaja: Lounasedun verotusarvo 75 % pidätetään työntekijän palkasta. Työnantaja maksaa nimellisarvon ja verotusarvon erotuksen, mutta voi vähentää sen verotuksessa.

Työntekijä: Työntekijä maksaa lounasedusta verotusarvon 75 %, esimerkiksi 10,00 € lounassetelistä 7,50 €. Työnantaja voi pidättää summan palkasta.

Työmatka

Työmatkaetu voidaan antaa palkan päälle tai osana nykyistä rahapalkkaa.

1 - 300 € Ei palkan sivukuluja ja kulut vähennyskelpoisia tuloverotuksessaVerovapaa etu

301 - 750 € Palkan sivukuluja, mutta kulut vähennyskelpoisia tuloverotuksessaVerotettava etu (oman veroprosentin mukaan)

751 - 3400 € Ei palkan sivukuluja ja kulut vähennyskelpoisia tuloverotuksessaVerovapaa etu

Hieronta

Verovapaus edellyttää, että hierontaetua käytetään vain niissä hierontapaikoissa, jotka kuuluvat Smartumin hierontaverkostoon.

Työnantaja lataa hierontasaldoa työntekijän Smartum-tilille. Sen jälkeen työntekijä valitsee itselleen sopivimman paikan ja ajan ja maksaa käynnin Hierontasaldolla. Mahdollisen yli menevän osuuden hieronnan hinnasta työntekijä maksaa omalla rahalla.


Löysitkö etsimäsi vastauksen?


Powered by HelpDocs