Edunsaaja: Miten voin käyttää Smartum Saldo-etuja?

Tarkista ensin, mitä saldotyyppiä työnantajasi on ladannut sinulle käyttöön. Voit tarkistaa omat saldotietosi kirjautumalla Smartum-verkkopalveluun tai SmartumPay-sovellukseen. Kirjautumisen jälkeen näet saldotietosi kohdassa "Tilin tiedot".

Liikunta- ja kulttuurisaldoa voit käyttää joko Smartum-kortilla, SmartumPay-mobiilimaksulla tai verkkomaksulla. Smartum-kortilla voidaan maksaa liikunta- ja kulttuuriharrastuksia käyttöpaikan kassalla maksupäätteessä. Mobiilimaksu tehdään SmartumPay-sovelluksella. Sovelluksen luoma kuitti esitetään palveluntuottajalle maksaessa ja palveluntuottaja tarkistaa kuitin. Voit maksaa palveluntuottajien mahdollisesti määrittelemiä tuotteita (esim. 10 kerran kortti salille) verkossa Smartumin käyttökohdehaun kautta. Myös tietyt palveluntarjoajat ovat lisänneet Smartum-verkkomaksun omille nettisivuilleen, jolloin maksu onnistuu kätevästi suoraan palveluntarjoajan sivulla. Huomaathan, että jos olet saanut käyttöösi Liikuntasaldoa, sillä voidaan maksaa vain liikuntaharrastusten maksuja.

Lounassaldoa voit käyttää lounasmaksujen kuittaamista varten. Lounassaldoa käytetään käyttöpaikasta riippuen Smartum-maksukortilla tai SmartumPay-sovelluksella, ja kerrallaan voit maksaa verottajan ohjeiden mukaisesti vähintään 6,60 € ja enintään 10,50 €. Kaikki lounaspaikat voit tarkistaa käyttökohdehausta: oma.smartum.fi/lunch

Hierontasaldoa voit käyttää klassisen hieronnan tai urheiluhieronnan maksamiseen. Jos olet saanut Hierontasaldoa käyttöösi, sitä käytetään vain SmartumPay-mobiilimaksulla, eli korttia edun yhteyteen ei lähetetä. Hierontasaldoa voi käyttää kaikissa hierontapaikoissa, jotka kuuluvat Smartumin hierontaverkostoon. Hierontasaldolla maksettaessa käytetään SmartumPay-sovellusta, jonka luoma kuitti esitetään palveluntarjoajalle. Huomaathan, että liikuntaedulla ei voi maksaa hierontoja.

Työmatkasaldoa voit käyttää työmatkalippujen ostamiseen. Työmatkalippujen myyntipaikat löydät helpoiten käyttökohdehaustamme. Työmatkasaldo on täysin mobiilisti käytettävä etu, eli korttia tämän edun käyttämiseen et tarvitse lainkaan. Mobiilimaksut tehdään SmartumPay-sovelluksella pääasiassa QR-maksua käyttämällä. Mikäli käytät työmatkaetua R-kioskeilla, tällöin ainoa maksutapa on SmartumPaylla tehtävä QR-maksu. Tarkistathan, että QR-koodia luodessasi valitset edun tyypiksi "Työmatka".

Mikäli sinulla ei ole älypuhelinta ja haluat maksaa työmatkaedulla QR-koodia käyttäen, voit luoda koodin myös Smartumin verkkopalvelussa ja tulostaa sen paperille. Koodi esitetään matkalippuja maksettaessa kassahenkilölle ja maksu vahvistetaan kassahenkilön toimesta. Tulostettu koodi on voimassa saman vuorokauden loppuun saakka.