Edunsaaja: Miten voin käyttää Smartum Saldo-etuja?

Tarkista ensin, mitä saldotyyppiä työnantajasi on ladannut sinulle käyttöön. Voit tarkistaa omat saldotietosi kirjautumalla Smartum-verkkopalveluun. Kirjautumisen jälkeen näet saldotietosi kohdassa "Tilin tiedot".

Liikunta- ja kulttuurisaldoa voit käyttää joko Smartum-kortilla, mobiilimaksulla tai verkkomaksulla. Smartum-kortilla voidaan maksaa liikunta- ja kulttuuriharrastuksia käyttöpaikan kassalla maksupäätteessä. Mobiilimaksu on taas QR-koodi, joka voidaan luoda verkkopalvelussa tai Smartum-sovelluksen avulla. Maksukoodi esitetään palveluntuottajalle maksaessa ja palveluntuottaja veloittaa maksun koodisi avulla. Verkkomaksuja voit tehdä käyttöpaikoille käyttökohdehaun kautta. Käyttöpaikoille, joilla on valittuna verkkomaksaminen, voit tehdä vaikkapa kotikoneeltasi ennakkomaksun ja suorittaa sen "Verkkomaksu"-kohdassa käyttöpaikan tiedoissa. Maksu vahvistetaan omilla Smartum-tunnuksilla ja maksusta saapuu kuitti sähköpostiin. Huomaathan, että jos olet saanut käyttöösi Liikuntasaldoa, sillä voidaan maksaa vain liikuntaharrastusten maksuja.

Lounassaldoa voit käyttää lounasmaksujen kuittaamista varten. Lounassaldoa käytetään Smartum-maksukortilla, ja kerrallaan voit maksaa kortillasi minimissään 6,60€ ja enintään 10,50€. Kaikki lounaspaikat voit tarkistaa käyttökohdehausta: oma.smartum.fi/lunch

Hierontasaldoa voit käyttää klassisen hieronnan tai urheiluhieronnan maksamiseen. Jos olet saanut Hierontasaldoa käyttöösi, sitä käytetään vain mobiilimaksulla, eli korttia edun yhteyteen ei lähetetä. Hierontasaldossa työnantajasi on valinnut yrityksellenne rajatun määrän hierontapaikkoja, joissa etua voidaan käyttää. Jos et ole varma yrityksenne hierontapaikoista, voit tarkistaa sopimuspaikat ottamalla yhteyttä työnantajaasi. Hierontasaldolla maksettaessa luodaan hieronnan mobiilimaksukoodi. Koodi voidaan luoda joko verkkopalvelussa tai Smartum-sovelluksessa. Koodi esitetään hierojalle ja hierojan kanssa sovitaan veloitettavasta summasta. Huomaathan, että liikuntaedulla ei voi maksaa hierontoja.

Työmatkasaldoa voit käyttää työmatkalippujen ostamiseen. Työmatkalippujen myyntipaikat löydät helpoiten käyttökohdehaustamme. Työmatkasaldo on täysin mobiilisti käytettävä etu, eli korttia tämän edun käyttämiseen et tarvitse lainkaan. Mobiilimaksuja voidaan luoda verkkopalvelussa tai Smartum-sovelluksessa. Tarkistathan, että koodia luodessasi valitset koodin tyypiksi "Työmatka". Koodi esitetään matkalippuja maksettaessa kassahenkilölle ja maksu vahvistetaan kassahenkilön toimesta.


Kuinka onnistuimme