Lounaskumppani: Miten toimin, jos asiakkaan Smartum-kortti ei toimi?

Smartum-kortilla suoritetut maksut varmennetaan aina. Mikäli maksupäätteen tekemään varmennuskyselyyn ei saada hyväksyvää vastausta, myyntiä ei saa tehdä. Kielteinen varmennusvastaus voi johtua esimerkiksi seuraavista syistä:

  • Kortilla ei ole riittävästi katetta ostoon. Kokeile tehdä veloitus pienemmällä summalla.
  • Ostoksen summa ylittää Verohallinnon määrittämän maksimiarvon. Tee veloitus pienemmällä summalla ja pyydä asiakasta maksamaan loppuosa käteisellä tai toisella kortilla.
  • Tilille on ladattu liikunta- tai kulttuurisaldoa. Veloitusta ei voi tehdä ravintolassa.
  • Smartumin järjestelmä ei tunnista maksupäätettä. Ole yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse 0600 149 88 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@smartum.fi, jotta voimme lisätä maksupäätteen tietoihimme.

iZettle- ja SumUp-maksupäätteillä ei valitettavasti voi ottaa vastaan Smartumin korttimaksuja, sillä Smartum-maksukortilla tehdyt maksut on aina kuitattava allekirjoituksella. iZettle- ja SumUp-maksupäätteistä tämä kuittausominaisuus puuttuu. Lisäksi maksujen ja palvelupalkkioiden kohdentamisessa on ollut ongelmia kyseisillä maksupäätteillä vastaanotetuissa maksuissa.

Kaikilla Smartum-maksukorttia käyttävillä asiakkailla on mahdollisuus maksaa myös mobiilimaksuna SmartumPay-sovelluksella. Sovelluksessa tehdyt maksut otat helposti vastaan ilman ylimääräisiä laitteita – et siis tarvitse maksupäätettä maksujen vastaanottoon. Korttimaksujen vastaanottaminen päättyy vuoden 2020 lopussa ja maksaminen siirtyy SmartumPay-sovellukseen.


Löysitkö etsimäsi vastauksen?


Powered by HelpDocs