Liikunta- ja kulttuurikumppani: Liikunta- ja kulttuuriseteleiden vastaanottaminen

Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleiden vastaanottaminen

Smartum Liikunta- tai Liikunta- ja kulttuurisetelillä suoritettuja maksuja ei voi vaihtaa rahaksi eikä maksuista voi antaa takaisin vaihtorahaa. Asiakkaalta ei saa periä lisämaksua Smartum-seteleillä maksaessa. Ylimenevän summan voi maksaa rahalla tai asiakas voi käyttää useampia seteleitä kerrallaan. Smartum-seteleillä voi maksaa alennustuotteita.

Smartum Liikuntaseteliä voidaan käyttää ainoastaan liikuntasuorituksen maksamiseen Smartum Oy:n kanssa sopimuksen tehneissä liikuntapaikoissa. Liikuntaseteli on aina 4,00 euron arvoinen.

Smartum Liikunta- ja kulttuurisetelillä voidaan maksaa Smartum Oy:n kanssa sopimuksen tehneiden kulttuuri- sekä liikuntapaikkojen palveluita. Liikunta- ja kulttuuriseteli on aina 5,00 euron arvoinen.

Miten tarkastan Smartumin setelit?

Väärennösten estämiseksi Smartum-setelit painetaan turvapainossa ja niistä löytyy useita turvatekijöitä. Tarkistathan, että seteli on ehjä ja aito, eikä sitä ole merkitty käytetyksi. Aidon, vesileimapaperille painetun setelin tunnistaa esimerkiksi juoksevasta sarjanumerosta tai katsomalla sitä valoa vasten. Smartum tilittää vain aidot setelit. Tarkistathan myös setelin voimassaoloajan, sillä asiakas ei voi käyttää vanhentuneita seteleitä maksuvälineenä. Smartum-setelit toimitetaan vihkoina, ja vihkossa päällimmäisenä on alla näkyvä kansilehti. Kansilehti ei ole maksuväline, vaan aidon setelin ulkoasun näet kuvassa ylempänä.

Miten merkkaan setelin käytetyksi?

Vastaanotetut setelit merkitään käytetyksi setelissä näkyvä euromäärä kynällä yliviivaten. Ethän tee alareunassa olevalle valkoiselle alueelle minkäänlaisia merkintöjä.

Milloin tilitän vuoden lopussa vanhentuneet setelit?

Smartum Liikuntaseteleiden, Liikunta- ja kulttuuriseteleiden sekä Smartum Lounasseteleiden tilittäminen on helppoa. Materiaalipankistamme löydät Smartum-maksuvälineiden käsittely- ja tilitysohjeet, joita noudattamalla tilitykset sujuvat helposti.

Muista toimittaa vanhentuvat setelit tammikuun loppuun mennessä Smartumille, jotta tilitykset kilahtavat kassaan hyvissä ajoin!

  • Vuoden lopussa eli 31.12. vanhentuvien Liikuntasetelien sekä Liikunta- ja kulttuurisetelienviimeinen tilityspäivä on seuraavan vuoden 31.1.
  • Vuoden lopussa vanhentuneiden Lounasseteleidenviimeinen tilityspäivä on seuraavan vuoden 31.1.


Löysitkö etsimäsi vastauksen?


Powered by HelpDocs