Työntekijä: Voinko maksaa lounaan kuljetuksen lounasedulla?

Kyllä voit. Verohallinto muutti luontoisetupäätöstään väliaikaisesti, eli jatkossa lounasetua voi käyttää aterian maksamisen lisäksi sen kuljettamisesta aiheutuvien kulujen kattamiseen. Päätös on voimassa 24.3.2020–31.8.2020.

Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Aiemmin etuudella pystyi maksamaan vain lounaan osuuden, jolloin kotiinkuljetusmaksu tuli maksaa toisella maksuvälineellä. Nyt voit maksaa molemmat lounasetuudesta. Huomioithan, että verottajan asettama maksun yläraja 10,70€ pysyy edelleen voimassa.

Esimerkiksi:

  1. Lounaan hinta on 7,70 euroa ja kotiinkuljetusmaksu kolme euroa eli yhteensä 10,70 euroa. Työntekijä voi käyttää sekä lounaan että kotiinkuljetuksen maksamiseen lounasetua.
  2. Lounaan hinta on 10,70 euroa ja kotiinkuljetusmaksu kolme euroa eli yhteensä 13,70 euroa. Työntekijä voi käyttää lounasetua 10,70€ ja maksaa toisella maksuvälineellä ylimenevän kolme euroa.

Olemme keränneet listauksen ravintoloista, jotka tarjoavat take-awayta tai kotiinkuljetusta. Lista päivittyy jatkuvasti. Löydät listauksen ravintoloista täältä.


Löysitkö etsimäsi vastauksen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)