Työntekijä: Vaihdoin juuri työpaikkaa, mutta minulla on jäljellä edelliseltä työnantajalta saatuja Smartum-seteleitä tai sähköisiä Smartum-etuja. Voinko käyttää näitä edelleen?

Mikäli setelit ovat edelleen voimassa, voit huoletta käyttää niitä. Samoin, jos uusi työnantajasi tarjoaa Smartum-maksuvälineitä, on sinulla oikeus etuun riippumatta edellisen työnantajasi tarjoamasta edun määrästä.

Jos työntekijän työsuhde päättyy, jokainen työnantaja määrittelee erikseen, mikä on yrityksen käytäntö työntekijän tilille ladatun Smartum-saldon suhteen: saako työntekijä käyttää saldon loppuun, vaikka työsuhde on päättynyt, vai suljetaanko Smartum-tili, jolloin saldo palautuu takaisin työnantajan tilille. Kysy siis vanhalta työnantajaltasi, saatko käyttää saldosi loppuun omassa tahdissasi, onko sinulla kiire asian kanssa, vai suljetaanko tilisi välittömästi.

Mikäli työnantaja niin on määritellyt, sähköiselle Smartum Saldo -tilille ladattu etu pysyy edelleen tililläsi ja on käytettävänäsi omalla tililläsi, vaikka vaihdat työnantajaa. Mikäli uusi työnantajasi tarjoaa sinulle sähköisiä Smartum saldoetuja voit käyttää molempia etuja rinnakain SmartumPay mobiilisovelluksessa. Smartumin maksukortit ovat työnantajakohtaisia ja niiden käyttö loppuu 2020 lopussa, joten uusi työnantajasi ei tilaa sinulle korttia (kortteja pystyi tilaamaan 29.2.2020 asti), vaan käyttö siirtyy SmartumPay mobiilisovellukseen. Kortti on työnantajakohtainen mutta tili on henkilökohtainen. Uusi etu siirtyy omalle henkilökohtaiselle Smartum-tilillesi, jossa tämän jälkeen on siis uusi etu sekä vanha etu.

Sähköisillä Smartum-eduilla on rajoitettu voimassaoloaika tilillepanosta. Työnantaja voi muuttaa voimassaoloaikaa edun voimassaoloaikana ja halutessaan sulkea tilin. Edun tarjoamisen yhteydessä peritty mahdollinen omavastuu ei palaudu työntekijälle, ja työntekijä hyväksyy, ettei työnantajalla ole velvollisuutta hyvittää sitä.


Löysitkö etsimäsi vastauksen?


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)